Київ регулярно страждає від перевантаженості основних магістралей - водії та пасажири тривалий час проводять у заторах. Найскладніша ситуація на дорогах складається під час ранкової та вечірньої години пік - так званого робочого перевезення.

Затори в Києві: ситуація на мостах

Станом на 08:30 ускладнено рух на Північному, Дарницькому і Південному мостах, а також на мосту Патона в напрямку правого берега.

Затори в Києві: ситуація на вулицях столиці 19 жовтня

У пробках стоять проспект Перемоги від метро "Житомирська" до "Берестейської", а також на ділянці в районі с.м. "Політехнічний інститут"; проспект Степана Бандери, вулиці Семена Скляренка та Кирилівська, проспект Героїв Сталінграда, вулиця Набережно-Хрещатицька, Набережне шосе, вул. Грушевського, вул. Борщагівська в напрямку центру, Голосіївський проспект.

Також ускладнено рух на Наддніпрянському шосе, бульварі Лесі Українки та на всіх в'їздах в місто.

На лівому березі Києва в пробках стоять проспект Романа Шухевича в бік Північного моста, проспект Визволителів, Броварський проспект, проспект Юрія Гагаріна, а також проспект Соборності, Дарницьке шосе та проспект Миколи Бажана від с.м. "Позняки" до с.м. "Славутич".

Як не потрапити в затор в Києві

  • Час поїздки. Враховуйте, що період 8:00-10:00 і 17:00-19:00 - найскладніший для київських доріг. В цей час люди масово їдуть на/з роботи, багато хто прагне покинути місто або ж в'їхати до нього. Відповідно, саме в ці ранкові та вечірні години на дорогах накопичується максимальна кількість транспорту.
  • День поїздки. Вечора п'ятниці неділі, ранок понеділка - період, коли кияни виїжджають на вихідні або повертаються з них. В цей час затори виникають практично на всіх виїздах/в'їздах до міста. Отже, для комфортного пересування такі локації в цей час краще не відвідувати.
  • Погода. Дощ або сніг значно ускладнюють ситуацію на дорогах в будь-якому місті. У Києві ці фактори чинять значний вплив, зважаючи на часті підтоплення або снігові замети. Також при поганій погоді багато пасажирів прагнуть скористатися таксі, що спричиняє додаткове навантаження на дороги, збільшуючи кількість автотранспорту на них.
  • Метро. Якщо ви бачите, що уникнути попадання в затор не вдасться - скористайтесь підземкою. Авто можна припаркувати недалеко від станції метро, або зовсім не виїжджати на ньому цього дня.
  • Велосипед. Найекологічніший вид транспорту завжди може прийти на допомогу. Останніми роками в Києві з'явилося безліч доступних пунктів прокату велосипедів. У тому випадку, якщо ваш шлях не пролягає через все місто, сміливо віддайте перевагу двоколісному другові.
  • Місце роботи. Якщо ваша робота знаходиться в дуже важкодоступному для автотранспорту місці - задумайтеся, можливо, це гарна нагода змінити її.