Дірка в бюджеті та соцвиплати: голова Мінфіну розповів, на що піде кредит МВФ

Источник: podii.in.ua
МВФ кредиты Минфин
Дірка в бюджеті та соцвиплати: голова Мінфіну розповів, на що піде кредит МВФ

Кредит Міжнародного валютного фонду дозволить перекрити дефіцит держбюджету України та профінансувати передбачені в ньому соціальні витрати в повному обсязі.

Про це заявив міністр фінансів України Сергій Марченко в ефірі одного з українських телеканалів.

"Ми бачимо можливості, отримавши кошти МВФ, профінансувати дефіцит бюджету, який становить близько 8% ВВП, і ці кошти підуть, зокрема, на виплату пенсій, зарплат, на виплату зарплат лікарям. Разом із кредитом МВФ ми отримаємо макрофінансову допомогу Єврокомісії на 1,2 мільярда євро плюс 0,5 мільярда євро, далі ми отримаємо кредит Світового банку на суму близько 1 мільярда доларів США", - сказав Марченко.

Він також зазначив, що кошти від МВФ були закладені в бюджеті та уряд на них розраховує, отримання цих коштів дозволить спокійно пройти складний для країни період.

"Сказати, що ці кошти йдуть лише на виплату боргів, не можна. Вони покривають наші потреби, які ми вже маємо профінансувати... Ми спокійно пройдемо цей період, який досить складний", - додав міністр.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть