Україна вперше здійснила транзит газу між країнами Євросоюзу

Источник: podii.in.ua
Евросоюз ГТС
Україна вперше здійснила транзит газу між країнами Євросоюзу

Компанія "Оператор ГТС України" протранзитировала перші обсяги газу між двома європейськими країнами.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Згідно з повідомленням, німецький енергетичний трейдер замовив транспортування природного газу через Україну за маршрутом Угорщина – Словаччина. При цьому облік газу по даній операції здійснюється, як і по транзитному угоди з російським "Газпромом" - в енергетичних одиницях.

"Після підписання нової транзитної транспортної угоди з "Газпромом" і нових міжоператорських угод з операторами ГТС суміжних європейських країн "Оператор ГТС України" активно впроваджує нові транспортні послуги для українських та іноземних замовників", - йдеться в повідомленні.

За інформацією прес-служби, нова послуга транзиту на короткі відстані "short-haul" дозволяє замовникам транспортних послуг транспортувати газ між європейськими країнами (Польща, Словаччина, Угорщина і, в майбутньому, Румунія) через територію України. Початок надання цієї послуги дозволить активізувати торгівлю газом між країнами Східної Європи та дозволить додатково завантажити потужності української ГТС, які після будівництва Росією обхідного газопроводу "Північний потік-1" вже не використовуються в повному обсязі.

У компанії повідомили, що "Оператор ГТС України" працює над створенням віртуальних точок, що спростить роботу як суміжним операторам, так і трейдерам у точках міждержавного сполучення. Зараз відкриті консультації щодо створення єдиної віртуальної точки на українсько-польському кордоні.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть