В Україні набирає популярності вирощування арахісу

Источник: podii.in.ua
В Україні набирає популярності вирощування арахісу

В Україні набирає популярності вирощування непритаманної для країни культури — арахісу. Фермери вже експериментують із ним на своїх полях. Хоча поки що українці вживають завезений товар. 

Арахіс вирощують переважно в Азії та Америці. Як виявилося, він непогано почувається і на півдні України.

Так, фермер Максим Шевченко має поля на Черкащині. Але арахіс вирощує на Херсонщині. Саме тут і клімат, і ґрунт добре підходять до цієї культури. Торік спробував, а цьогоріч засіяв 25 гектарів.

Український арахіс збирають звичайним трактором із незвичною насадкою. Це спеціальний арахісовий копач, його особливість в тому, що він викопує і перевертає бобами догори, щоб вони краще сохли.

Максим продовжує експериментувати з новими сортами, половину врожаю продає як насіння, а половину, як їжу. Його споживачі — компанії, які займаються снеками, а також компанії, які займаються кондитерськими виробами.
А ще арахіс безвідходний. Боби — людям, бадилля — тваринам.

Гуртова ціна українського арахісу — в середньому 50 гривен за кілограм. Хоч він і біб, але продають його поміж горіхів. Щоправда, на київських прилавках український арахіс не знайти. Лише Індія та Узбекистан.

В асортименті арахіс — смажений, не смажений, солоний, зі смаком сиру, бекону, екзотичного васабі, а також у цукрі. Зі смаками в дрібному гурті коштує 80 гривень за кілограм.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть