Пари, які сплять разом, мають міцніший сон, – вчені

Источник: podii.in.ua
исследования ученые
Пари, які сплять разом, мають міцніший сон, – вчені

Вчені з Німеччини, Данії та США встановили, якщо гетеросексуальні пари сплять в одному ліжку, то це покращує якість сну.

Дослідники спостерігали за 12 гетеросексуальними парами у віці 18-29 років протягом двох тижнів. Їх просили лягати спати разом та нарізно, йдеться у статті видання Frontiers in Psychiatry.

Так, вчені встановили, що пари, які лягали в ліжко разом, мали сон у середньому на 10% міцніший, ніж ті, які спали окремо. Ба більше, цикл сну у пар, які перебували в одному ліжку, синхронізувався.

Також спільне перебування у ліжку збільшувало кількість несвідомих рухів, проте це ніяк не впливало на якість сну.

Проте чи можна у такий спосіб лікувати безсоння невідомо, бо пари, які проходили експеримент не мали з цим проблем. Також дослідники не брали до уваги гомосексуальні пари.

Гучне хропіння може викликати інфаркт та інсульт у партнера. Хропіння є значною мірою невизнаним джерелом шумового забруднення, яке останніми роками стало головною загрозою для здоров’я людей.

Учені провели тести, в яких визначили, що рівень хропіння 14% людей перевищує 53 децибели. Такий шум може підвищити артеріальний тиск партнера і потенційно викликати інфаркт та інсульт.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть