Україна домовлятиметься з Іраном про виплату компенсацій за збитий літак МАУ від імені п'яти країн

Источник: podii.in.ua
Україна домовлятиметься з Іраном про виплату компенсацій за збитий літак МАУ від імені п'яти країн

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявляє, що Україна вестиме переговори з Іраном про виплату компенсацій за збитий літак «Міжнародних авіаліній України» від імені п'яти країн – України, Канади, Швеції, Великої Британії і Афганістану.

Про це він сказав на спільному з секретарем Ради національної безпеки і оборони України Олексієм Даніловим брифінгу в аеропорту «Бориспіль» після церемонії закладання скверу пам’яті жертв українського літака, збитого під Тегераном.

Глава МЗС розповів про домовленість в рамках Міжнародної групи з координації допомоги жертвам катастрофи українського літака рейсу PS752 (Україна, Канада, Швеція, Велика Британія і Афганістан) щодо суми компенсацій, яку має сплатити Іран за збиття українського літака.

«Зараз ми домовилися про таке: Україна буде вести переговори від імені усіх п'яти країн, і те, про що домовиться Україна, буде виплачено громадянам усіх країн... Це була наша принципова позиція. Ми досягли цієї позиції. Будемо захищати права наших людей в першу чергу, але також і тих, хто були з ними на одному рейсі», - сказав Пристайко.

За його словами, сума компенсацій, яка обговорювалася, «вона стандартна, яка записана в документах».

Також Пристайко зазначив, що мова йде про декілька виплат.

«У першу чергу, це наш український уряд. Ви пам'ятаєте, він виділив першу допомогу. Це не була компенсація, це допомога родинам. Друге - що відбувається зараз. Ми говорили з керівником МАУ. Ведеться робота зі страховою компанією, яка має виплатити. Є відомі стандартні схеми за міжнародними конвенціями, за якими відбувається ця робота. І третій етап - це робота з іранською владою по компенсаціях як родинам загиблих, так і врешті-решт, нашій компанії за знищений літак», - заявив він.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть