В Україні виготовляли бронебійні снаряди для російських танків: подробиці

Источник: podii.in.ua

Служба безпеки блокувала ввезення комплектуючих до танкових боєприпасів російського виробництва. За даними слідства, незаконні оборудки налагодили четверо переселенців із Луганської області, які закуповували комплектуючі до військових засобів ураження на підприємствах оборонно-промислового комплексу РФ та через низку підконтрольних фірм-нерезидентів ввозили в Україну як металобрухт, інформує прес-центр СБ України.

В Україні деталі транспортували до одного з міст Луганщини і на власних виробничих потужностях здійснювали їх переробку та повернення на оборонні підприємства країни-агресора.

Днями правоохоронці припинили на Дніпропетровщині спробу ввозу в Україну російських військових деталей на понад 2,5 мільйона гривень.

Оскільки імпорт відбувався без отримання передбачених законодавством дозволів та погоджень Державної служби експертного контролю, провадження розпочато за ст. 201 (контрабанда) Кримінального кодексу України.

Відбулися обшуки в офісах підконтрольних ділкам фірмах у Дніпропетровській, Харківській та Луганській областях, а також за місцями проживання учасників оборудки та їх транспортних засобах. Вилучено цифрову та обчислювальну техніку, бухгалтерську звітність фірм-імпортерів, уставні документи та печатки фірм-нерезидентів, а також інші докази, що підтверджують протиправну діяльність.  

Встановлюються всі обставини справи та співпраці зловмисників із підприємствами ВПК РФ та проросійськими терористами на Донбасі.

Заходи із викриття проводилися спільно зі слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури області.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть