В Україну через ОРДЛО контрабандно ввезено майже 1 млн тонн насіннєвої картоплі

Источник: podii.in.ua
В Україну через ОРДЛО контрабандно ввезено майже 1 млн тонн насіннєвої картоплі

Більше 930 тисяч тонн російської насіннєвої картоплі було ввезенно в Україну через непідконтрольну територію ОРДЛО, проінформували в Українській асоціації виробників картоплі під час наради Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з аграрними асоціаціями під головуванням заступника Міністра МЕРТ Тараса Висоцького, яка відбулася 30 листопада 2020 року. 

Повідомлено, що на підтвердження до українських органів сертифікації російська сторона не подавалася. Це загрожує фітосанітарній безпеці України, адже нормування у цій сфері в Україні та Росії відрізняються, прозвучало на нараді.

Також, ввезення такої кількості насіннєвої картоплі без належного митного оформлення демпінгує на ринку країни та завдає значних збитків українським картоплярам.

Цьогоріч Уряд України схвалив Концепцію Державної цільової програми розвитку промислового картоплярства на період до 2025 року.

Мета програми – наростити промислове виробництво та забезпечити товарний ринок вітчизняною продукцією. Концепцію розроблено Мінекономіки за дорученням Президента України. Але контрабандне ввезення таких значних обсягів російської картоплі може поставити під сумнів реалізацію мети програми.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть