Жили разом з худобою: на Харківщині пара фермерів тримала 9 рабів (фото)

Источник: podii.in.ua

В селі Мала Рогань Харківської області правоохоронці викрили двох фермерів, які тримали 9 людей у трудовому рабстві.

Про це повідомляє відділ комунікації Головного управління Національної поліції в Харківській області.

Згідно з повідомленням, в ході досудового розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України, правоохоронці викрили 56-річного чоловіка та 60-річну жінку, які займалися вербуванням і переміщенням осіб для подальшої експлуатації у вигляді примусової праці на власному фермерському господарстві.

«Вони організували пошук та підбір працівників – осіб з уразливим станом, примушували їх до праці та утримували за допомогою боргової кабали через систематичне накладення штрафів за невиконання окремих робіт праці, а також за допомогою психологічного чи фізичного впливу», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в ході обшуків правоохоронці виявили 9 осіб, які піддавалися примусовій праці, проживали у жахливих умовах та не отримували заробітну плату. Серед них троє жінок, п’ятеро чоловіків та одна неповнолітня особа.

«На фермі працівники доглядали за більш ніж 80 голів великої рогатої худоби та за домашніми тваринами», - розповіли в поліції.

За даними відомства, поліцейські вилучили чорнові записи з, начебто, виплаченими грошовими коштами за виконану роботу та з відмітками про борги за несплачену роботу, боргові записки працівників роботодавцям за отримання їжі та напоїв, цигарок, оригінали документів, що підтверджують особи працівників, які працюють на теперішній час та працювали раніше, відеореєстратор, установчі документи фермерського господарства, мобільні телефони.

Також у 56-річного чоловіка були виявлені понад 60 набоїв, предмет, схожий на димову шашку та предмет, схожий на запал з написом УЗРГМ-2.

Наразі встановлюються інші особи, причетні до скоєння злочину, та громадяни, які також постраждали від протиправної діяльності фермерів.

Вирішується питання щодо повідомлення правопорушникам про підозру. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть