Кабмін займеться зловживаннями на ринку харчових продуктів

Источник: podii.in.ua
Кабмін займеться зловживаннями на ринку харчових продуктів

Уряд спільно з Президентом України аналізує ситуацію щодо зростання цін на ринку харчових продуктів і палива і в разі необґрунтованих цін на відповідні групи товарів уживати необхідних заходів по їх стабілізації.

Відомо, що істотного зростання цін на продукти поки не відзначається, хоча на деякі групи товарів спостерігається подорожчання в зв’язку з сезонними факторами і об’єктивними економічними причинами. На рівні Мінекономіки ведеться діалог спільно з виробниками, торговельними мережами для пошуку інструментів, які дозволять уникати можливого дефіциту і, як наслідок, подорожчання на продуктові товари.

Крім того, найближчим часом ситуація на ринку палива буде врегульована. Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства зараз проводить зустрічі з представниками мереж, що забезпечують пальне і торгують вроздріб для виявлення причин зростання цін на бензин і дизельне паливо.

Слід зазначити, що уряд перебуває в діалозі з представниками паливних мереж. Мінекономіки спільно з іншими органами опрацьовує питання про підвищення прозорості ринку палива в Україні, оптових поставок і імпорту.

Крім цього, розпочато процедури по перевірках законності функціонування окремих мереж і станцій.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть