Комендантська година і обмеження свободи пересування: у МВС назвали "ефективні заходи" для боротьби з коронавірусом

Источник: podii.in.ua
Комендантська година і обмеження свободи пересування: у МВС назвали "ефективні заходи" для боротьби з коронавірусом

У МВС заговорили про можливе введення в Україні комендантської години та штрафів за вихід на вулицю без особливої потреби.

Про це у себе в Facebook пише радник глави МВС Іван Варченко.

За його словами, Україні варто перейняти досвід Китаю та розробити ефективні державні заходи щодо стримування коронавірусу.

Серед таких "ефективних заходів", пише Варченко, – введення надзвичайного стану по всій території України.

"Рішення по НС в Київській, Чернівецькій і Житомирській областях вже дозволяють психологічно підготувати українців до такого кроку", – пише Варченко.

Радник Авакова ділиться: на час НС працювати буде тільки той бізнес, який критично необхідний для життєзабезпечення країни.

При цьому, оперштаби з протидії коронавірусу зможуть усувати керівників держпідприємств і організацій у разі неналежного виконання ними завдань.

Також буде встановлено особливий порядок розподілу продуктів харчування. Обмежать свободу пересування: за порушення правил будуть виписувати штрафи.

"Право на приватність особистого життя, особисті дані і пересування тимчасово поступляться місцем праву громадян на життя і здоров'я", – пише радник Авакова.

Варченко натякнув, що китайці оперативно розробили і ввели в дію систему, що відстежує пересування кожного громадянина: це дозволяє встановити його контакти.

"В Україні будуть використовуватися схожі системи контролю", – додав він.

"І це – не апокаліптичні пророцтва з метою посіяти паніку. Це – перелік ефективних державних заходів, які дозволять подолати коронавирусну загрозу", – додав він.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть