Міноборони отримало партію бойових машин піхоти після капремонту

Источник: podii.in.ua
Міноборони отримало партію бойових машин піхоти після капремонту

Державне підприємство "Житомирський бронетанковий завод", що входить до складу державного концерну "Укроборонпром", передало державному замовнику чергову партію бойових машин піхоти після капітального та регламентного ремонту.

Як повідомляє прес-служба ДК «Укроборонпром», зокрема, більше двох десятків БМП-1 та близько десятка БМП-2 були відремонтовані в рамках державного оборонного замовлення 2020 року.

Працівники підприємства відновили боєздатність усіх систем та агрегатів, замінили несправні прилади, перевірили роботу озброєння тощо. Крім того, в процесі ремонту БМП отримали сучасні навігаційні системи, оптичні прилади та приціли вітчизняного виробництва. Додатково на машини було встановлено фари інфрачервоного випромінювання та освітлювальні фари з використанням сучасних діодних ламп. Частково на певних зразках відремонтованої техніки було використано гусенічні стрічки власного виробництва ЖБТЗ.

"Незважаючи на всі особливості роботи підприємства в умовах загрози коронавірусу, завод дотримується взятих на себе зобов’язань перед замовником та відправляє до Збройних Сил України чергову партію відновлених бойових машин піхоти. Машини пройшли увесь цикл заводських та приймально-здавальних випробувань", – розповів директор ЖБТЗ Олексій Жуковець.

Житомирський бронетанковий завод займається виготовленням, глибокою модернізацією та капітальним ремонтом бойової і спеціальної техніки різних модифікацій: БМП, БРЕМ, БМД, а також машин на їх базі. Наразі триває модернізація виробничих потужностей підприємства шляхом впровадження новітніх енергозберігаючих технологій виробництва.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть