"Не сприймайте серйозно": Голова Мюнхенської конференції прокоментував скандальний "мирний план" для України (відео)

Источник: podii.in.ua
"Не сприймайте серйозно": Голова Мюнхенської конференції прокоментував скандальний "мирний план" для України (відео)

Голова Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер прокоментував скандальний план "12 кроків завершення війни в Україні", який розробляли, зокрема, росіяни.

Ішингер вважає, що Європа не має приймати віддалення Росії та мусить посилювати з нею діалог, тримати двері відкритими - попри дії в Сирії, Грузії, Україні. Також він дивується, чому документ викликав такий резонанс.

"Так, я приватно підписав цей документ, так само, як це зробив і Карл Більд. Але немає причини так обурюватися. Ми робимо багато різних пропозицій і сподіваюся, що час від часу ми робимо розумні пропозиції. Але все це не треба сприймати так жахливо серйозно", - каже Ішингер.

Як відомо, 14 лютого на сайті Мюнхенської конференції з безпеки з'явився документ, який пізніше був видалений, а згодом знову опублікований.

У документі зазначалося, що його підписантами були голова Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер та колишній міністр закордонних справ Росії Ігор Іванов. Також було сказано, що підписантами були троє українських експертів Василь Філіпчук, Олександр Чалий і Олексій Семеній.

У документі не йшлося про воєнний напад Росії на Україну і про окупацію українських територій. Документ передбачав поступове зняття санкції з Росії за умови покрокового виконання Мінських угод та започаткування всеосяжного діалогу в Україні щодо національної ідентичності, який враховував би позиції Росії, Угорщини і Польщі.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть