РФ погрожує "принципом взаємності" після розірвання Києвом договору оренди на ділянки для їхньої дипмісії

Источник: podii.in.ua
Киев Россия послы
РФ погрожує "принципом взаємності" після розірвання Києвом договору оренди на ділянки для їхньої дипмісії

У МЗС Російської Федерації нагадали про принцип взаємності після розірвання Києвом договору оренди на три ділянки землі в українській столиці для російської дипломатичної місії.

Про це йдеться в коментарі МЗС РФ.

«27 травня Київська міська державна адміністрація повідомила наше посольство в Україні про те, що Київська міська рада прийняла рішення про розірвання договорів оренди на три земельні ділянки, які розташовані в Києві і призначалися для будівництва житлового будинку, гаража, приміщень консульського відділу і резиденції посла», - йдеться в документі.

Зазначається, що згадані договори оренди було укладено в 1999 році на виконання угоди між урядом Російської Федерації і Кабінетом міністрів України про умови розміщення і обслуговування дипломатичних представництв Росії в Україні і України в Російській Федерації від 19 листопада 1998 року, щодо якого українська сторона підтвердила, що «кожен чинний договір є обов'язковим для його учасників і має добросовісно виконуватися».

«Ми негайно направили в МЗС України ноту, в якій висловили незгоду з рішеннями Київської міської ради і наполегливо попросили українську сторону дати їм офіційну оцінку. Однак, порушуючи загальноприйняті норми дипломатичної поведінки, українській стороні не варто забувати про принцип взаємності, який лежить в основі взаємин цивілізованих країн», - наголосили в російському МЗС.

«Перед обличчям недружніх дій Києва російська сторона залишає за собою право на відповідні заходи», - додали у зовнішньополітичному відомстві РФ.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть