У ВСУ збирають списки військових-майданівців. У Генштабі пояснили навіщо

Источник: podii.in.ua

У військових частинах Сухопутних військ Збройних сил України за наказом командування почали збирати дані для створення списків військовослужбовців, які брали участь у Революції Гідності.

Про це 23 липня повідомив колишній офіцер командування Сухопутних військ Роман Ковальов, а пізніше підтвердила і народний депутат від «Європейської солідарності» Ірина Фріз.

Вони розмістили у Facebook копії нібито розпоряджень Командування Сухопутних військ, які адресовані підпорядкованим військовим частинам, з вимогою надіслати списки військовослужбовців-учасників Революції переваги для «створення єдиної електронної бази».

«Списки майданівців серед чинних військовослужбовців. Саме такий наказ своїм підлеглим частинам віддало оперативне командування «Схід». Але, за моєю інформацією, ініціатива належить Командуванню Сухопутних військ ЗСУ», — написав Ковальов.

Фриз зазначила, що така база є «фактично списком патріотів для притягнення до кримінальної відповідальності».

«Така база даних фактично є списком патріотів для притягнення до кримінальної відповідальності і зачистки Збройних Сил України, а можливо і інших воєнізованих формувань від патріотично налаштованих військовослужбовців. Загрозою є ймовірність передачі такої бази після її формування спецслужб Російської Федерації», - написала Фріз.

Пізніше начальник управління зв'язків з громадськістю ЗСУ полковник Богдан Сеник у коментарі «Новинарні» пояснив, що складають списки для «вшанування».

За його словами, розпорядження стосуються військкоматів, які підпорядковуються командуванню Сухопутних військ, а початковий задум полягає саме в вшанування військових-майданівців.

«[Списки] не для покарання, а саме для вшанування», - зазначив представник Генштабу, уточнивши, що мова йде, наприклад, про можливості підготовки нагородження військових-майданівців до пам'ятних дат.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть