Все менше росіян їдуть до України: прикордонники опублікували статистику за 2019 рік

Источник: podii.in.ua
Все менше росіян їдуть до України: прикордонники опублікували статистику за 2019 рік

Українські прикордонники опублікували статистику щодо перетину кордону вітчизняними громадянами та іноземцями за 2019 рік.

Як повідомляє прес-центр Держприкордонслужби, попит на відвідування України зростає, зокрема, в іноземців. За показниками 2014 року, на в’їзд та виїзд було піддано контролю близько 13 млн іноземців, у 2017 – 14,6 млн, то 2019 рік закрито цифрою 27,3 млн.

Кордон з Євросоюзом минулоріч прослідували 6,3 млн громадян: 2,4 млн - на кордоні з Польщею. "Крім того, 7,9 млн іноземних громадян перетнуло кордон з Молдовою, 4,5 млн – з Білоруссю, 2,8 млн – з Росією", - йдеться у повідомленні.

"Загалом на сухопутній ділянці кордону паспортному контролю в 2019 році було оформлено 21,5 млн іноземців. У той же час іноземці нерідко обирали авіаподорожі. В аеропортах оформлення на в’їзд та виїзд пройшли 5,5 млн іноземних громадян, і ще близько 265 тис. гостей нашої країни були піддані паспортному контролю на морській ділянці кордону", - розповіли у Держприкордонслужбі.

Прикордонники фіксують, що з 2018 року Україна стала більш привабливою для громадян Німеччини, Ліхтенштейну, Великобританії, Литви, Латвії, Швеції, Люксембургу, Австрії тощо. 

"Водночас зафіксовано певне зменшення в’їзду в Україну з боку росіян, у порівнянні з 2018 роком – на 7%. Також показник впав стосовно в’їзду в Україну громадян, які прямували з Білорусі (на 13%), Угорщини (10%), Словаччини (14%), Казахстану, Нідерландів (9%), Іспанії (13%) та Бангладеш (21%)", - констатували в прикордонному відомстві.

Зазначається, що кожного року прикордонники фіксують збільшення пасажиропотоку в авіаційних, сухопутних та морських пунктах пропуску. 

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть