Полтавщина радо вітає гостей на традиційному Сорочинському ярмарку

Источник: podii.in.ua
Полтавщина радо вітає гостей на традиційному Сорочинському ярмарку

Національний Сорочинський ярмарок проходитиме 20-25 серпня 2019 року у самому серці Полтавської області. За багатовіковою традицією, в передостанній тиждень серпня, село Великі Сорочинці  у партнерстві з Представництвом ЄС в Україні зустрічатиме гостей на ярмарковому заході.

Цього року у Сорочинцях можна буде ознайомитись із діяльністю українських шкіл ручної майстерності: плетіння, вишивання і ткацтво. До того ж, відвідувачі зможуть побачити справжні витвори мистецтва ручної роботи. Майстри представлятимуть свої творіння із глини, дерева, каменю, лози та бісеру. Поруч із handmade, на площі розгорне дійство сучасний театр на ходулях. Гості матимуть змогу відвідати майстер-класи та взяти участь у традиційному змаганні «За черевичками».

Одним з найбільш видовищних дійств стане обряд під назвою «Українське весілля». Його влаштовують для того, аби показати сучасним українцям як відбувалась одна з найголовніших подій в житті людини у часи наших предків. Актори одягають традиційне вбрання нареченого і нареченої та занурюють глядача у справжню атмосферу автентичного українського весілля. Колориту додаватиме реконструйоване житло етнічних українців 15-19 століть на території ярмарку.

За музичне наповнення на Полтавщині відповідатимуть п’ять сцен. Грузинський співак Вахтанг Кікабідзе, як спеціальний гість, очолить низку виступів вітчизняних  та закордонних виконавців. Співак приїздить у Великі Сорочинці до Дня Незалежності України – 24 серпня. Також слухачі зможуть насолодитись творчістю рок-гуртів, ліричних виконавців та ансамблів.

“Ярмарок у Сорочинцях завжди є яскравим прикладом гармонійного поєднання давнього та сучасного. Особлива українська культура представлена на ярмарку у найрізноманітніших формах та образах. Цього року захід у Сорочинцях однозначно можна назвати мультинаціональним, адже на Полтавщину приїдуть не лише українці, але й представники інших націй. Це чудово підкреслює моральні стандарти Європейського союзу – мирне співіснування та взаємоповага між народами та культурами. На Сорочинському ярмарку кожен матиме можливість ближче познайомитись не тільки з українською культурою, але й з європейськими цінностями у Креативній території ЄС”, коментують у Представництві ЄС в Україні.

Спеціально до ярмарку з 24 по 25 серпня буде представлено Креативну територію ЄС, де кожен бажаючий може дізнатися більше про європейські цінності та культуру, відпочити у зірковому наметі на м’яких пуфах, зробити селфі в спеціальній фотозоні ЄС, а на дітей чекатимуть творчі активності.

Детальну програму всіх шести днів Сорочинського ярмарку можна знайти за посланням https://yarmarok.in.ua/. Вхід вільний.

Активності під час Сорочинського ярмарку відбудуться у партнерстві з Представництвом Євросоюзу в Україні в рамках проекту підтримки культурних та спортивних ініціатив в Україні.

 

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть