Як не стати жертвою алкогольного фальсифікату

Источник: podii.in.ua
Як не стати жертвою алкогольного фальсифікату

В останні тижні майже кожен день не обходиться без повідомлення про чергове виявлене правоохоронними органами джерело фальсифікованого алкоголю. 

Тільки лише вчора Хмельницька обласна прокуратура повідомила про вилучення 1 600 літрів фальсифікованої алкогольної продукції.  А в ГУ ГФС у Вінницькій області днями викрили виробництво фальсифікату шведської горілки “Абсолют” на суму понад 100 тис. грн. 

І за останній час повідомлень про такі викриття з різних областей надходить досить багато – мало не кожен день. Як зазначає незалежний аналітик ринку алкогольних напоїв Ігор Товкач, такі процеси виявлення зловмисників дуже позитивні.

 “Я вітаю успіхи в тому, що цей алкоголь вилучають. І я вважаю, що це добре, що подібний вид боротьби з фальсифікатом існує. Але це не шлях вирішення проблеми, тому що справжня боротьба з підробками повинна починатися з внесення змін до законодавства”, – вважає він.

Серед найважливіших рекомендацій експерта про те, як не стати жертвою алкогольних фальсифікаторів, є відмова від покупок на оптово-роздрібних ринках або в сумнівних закладах.

“Де точно не брати, це, звичайно, інтернет. І не брати на ринку: є такі оптово-роздрібні ринки, це у нас другий канал за величиною збуту. Також не брати в сумнівних закладах-“наливайках”: ось там не брати 100%”, – розповів Товкач.

У свою чергу директор Всеукраїнської громадської організації “Союз споживачів України” Максим Несмєянов радить купувати алкоголь перевірених виробників на офіційних інтернет-платформах або в мережевих великих магазинах. Особливо слід уникати покупок алкоголю в соцмережах.

“Якщо ви купуєте без чека, десь через соцмережі – ви повинні бути готові до того, що вас обдурять. Ваші права ніхто захищати не буде, тому що ви не покупець, а той, хто вам продав товар – не продавець за законом про захист прав споживачів”, – підкреслює Несмєянов. 

Відомий київський бартендер Костянтин Бойко зі свого боку розповів, що найчастіше підробляють популярні бренди імпортного алкоголю.

 “Найпопулярніший, відомий імпортний алкоголь найчастіше і підроблюють. Можна зустріти на ринку і підробки преміальних, і суперпреміальних брендів. Але найчастіше вони через приватні руки перепродуються, перекуповуються – середньостатистичний споживач з ними не стикається. Ось найчастіша підробка – це той алкоголь, який загальновизнаний і загальновідомий “, – зазначив Бойко. 

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть