«Арена-Рига», яка прийматиме чемпіонат світу з хокею.

Відповідне рішення було ухвалено радою Міжнародної федерації:

«IIHF несе відповідальність за всіх учасників чемпіонату світу. Отже, постанова 9 надає раді IIHF право відкликати чемпіонат світу з хокею з шайбою з країни-організатора, якщо є підстави для занепокоєння щодо благополуччя чи безпеки пересування гравців, офіційних осіб, глядачів і ЗМІ.

Рада федерації затвердила, що в цей час неможливо забезпечити добробут команд, глядачів і офіційних осіб при проведенні чемпіонату світу в Білорусі».

Також в IIHF повідомили, що тепер вирішуватиметься питання про проведення чемпіонату світу. Нині існують два варіанти: Рига (Латвія) одноосібно прийме всі матчі або ж Мінськ замінить інше місто, яке прийме турнір разом із Ригою.

***

Ще раніше спонсори чемпіонату світу-2021 Skoda та Nivea відмовилися від своїх зобов’язань, якщо турнір відбудеться у Білорусі. Про це повідомляють прес-служби компаній.

У повідомленні Skoda йшлося, що вона була спонсором ЧС з хокею протягом 28 років, однак поважає права людини і не спонсоруватиме чемпіонат, якщо він відбуватиметься в Білорусі.