CNN: в Італії випускників-медиків одразу "кидають" на передову пандемії COVID-19

Источник: podii.in.ua
Италия Covid-2019
CNN: в Італії випускників-медиків одразу "кидають" на передову пандемії COVID-19

Студенці медичної школи Чіарі Боніні 26 років. Вона тільки здала свої випускні іспити. Але молодого лікаря відразу ж відправили на передову лінію боротьби з небезпечним коронавірусом, який охопив Італію.

"Я хочу допомогти своєму місту, яке переживає цей драматичний момент. Лікарів дуже не вистачає", - сказала вона CNN у місті Бергамо.

Боніні одна з тисяч італійських випускників, які зголосилися на заклик уряду Італії допомогти побороти найсмертельнішу епідемію вірусу в світі. Кількість смертей у європейській країні перевалила за 10 тисяч у минулі вихідні.

Це третина від загальної кількості жертв вірусу у світі, яких налічується понад 30 тисяч. Лікарні Італії перебувають в надзвичайній напрузі. Тому країна прискорила перехід випускників медичних шкіл в категорію доступної робочої сили. Випускні іспити скоротили, а кількість вакансій розширили.

Для багатьох випускників це буде перша робота в індустрії, яка переживає найбільшу кризу за покоління. Вони візьмуться за неї на тлі смерті 50 лікарів від коронавірусу, про що свідчать дані національної федерації медиків Італії.

Директор відділу інфекційних захворювань лікарні святого Сальваторе в місті Л'Аквіла доктор Алессандро Грімальді сказав, що різкі й швидкі зміни в процедурі працевлаштування випускників медичних шкіл - це велике потрясіння для італійської системи освіти. Наразі студенти зобов'язані проходити ординатуру за своєю медичною спеціальністю. Але, за словами Грімальді, є всього 3-4 тисячі місць в ординатурі. Тож на всіх випускників їх не вистачає і багато з них їдуть працювати за кордон. За його словами, зважаючи на те, скільки коштує навчання італійських медиків, дозволяти випускникам виїжджати за кордон - це все одно, що "дарувати Ferrari іншим країнам кожного року".

"Ці випускники були б таким чудовим ресурсом, особливо зараз", - додав він.

Тож на шостий тиждень карантину в Італії молоді італійські лікарі потрапляють просто на передову пандемії.

26-річна Чіара Боніні готувалася до випускних іспитів в Університеті Л'Аквіли в центральній Італії, коли уряд закликав студентів-медиків допомогти боротися з епідемією на півночі. Дівчина збиралася працювати в рідному місті Бергамо. Але ці плани змінилися, коли вона заразилася коронавірусом від свого хлопця, який вже працює лікарем. Одужавши, Боніні очікує, коли їй дозволять виписатися і йти працювати. Вже перехворівши COVID-19, вона тепер менше боїться нової роботи.

"Моя імунна система вже з цим боролася. Тож якщо я знову заражуся, моє тіло якось розпізнає вірус. Єдине, чого я боюся в разі повторного зараження, це що я буду заражати інших. Не хочу передавати цю хворобу іншим", - сказала Боніні.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть