Данія готова надати Україні військову техніку та зброю в разі вторгнення РФ

Источник: podii.in.ua
Данія готова надати Україні військову техніку та зброю в разі вторгнення РФ

Данія готова підтримати Україну зброєю та іншим військовим обладнанням, якщо президент Росії Володимир Путін вирішить вторгнутися на українську територію.

Про це в інтерв’ю заявила прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен.

Вона наголосила, що ситуація зі скупченням російських військових навколо України становить серйозну загрозу для Європи та існує реальний ризик збройного конфлікту на європейській території.

– Я не виключаю (надсилання військової техніки в Україну), і у мене немає принципових заперечень проти того, щоб ми це зробили, – сказала глава уряду Данії.

Метте Фредеріксен також пообіцяла виділити більше грошей на оборону, якщо цього бюджету виявиться замало.

За її словами, у разі подальшої ескалації ситуації в Україні Росія зіткнеться із санкціями безпрецедентного масштабу. При цьому вона не змогла конкретно розповісти про те, про які санкції йдеться.

Прем’єр Данії також відмовилася відповідати на запитання, чи данські солдати можуть бути розміщені на українській землі.

Як пише Politiken, у парламенті Данії як ліві, так і соціал-демократи підтримують відправку військової техніки в Україну. Радикальні сили парламенту також підтримують подібну ідею, але лише за умови, якщо ці поставки здійснюватимуться у координації з ЄС.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть