КНДР демонтує гучномовці на кордоні з Південною Кореєю

Источник: podii.in.ua
КНДР Южная Корея
КНДР демонтує гучномовці на кордоні з Південною Кореєю

КНДР демонтує близько десяти встановлених раніше гучномовців на кордоні з Республікою Корея. Про це інформує агентство Yonhap.

"Близько десяти недавно встановлених гучномовців були зняті ", – йдеться в повідомленні.

Раніше Центральне телеграфне агентство Кореї повідомило, що голова Держради КНДР Кім Чен Ин відклав реалізацію плану щодо здійснення військових дій, спрямованих проти Республіки Корея.

Перед цьому повідомлялося про встановлення близько 20 гучномовців на кордоні з Південною Кореєю в демілітаризованій зоні, демонтованих в 2018 році відповідно до домовленостей з Сеулом про деескалацію напруженості.

Минулого тижня КНДР підірвала міжкорейський офіс зв'язку в Кесоні, заявивши, що це відповідна міра на поширення пропагандистських листівок південнокорейськими НПО. Потім КНДР в черговий раз підвищила рівень напруженості, фактично відмовившись від виконання міжкорейської угоди у військовій сфері в прикордонних районах. Зокрема, Генштаб КНДР оголосив про плани направити війська в район Кімгансан і Кесона, відновити згорнуті раніше за домовленістю з Сеулом пости охорони в найбільш небезпечних районах демілітаризованої зони, а також відновити всі види військових навчань поблизу кордону з Півднем.

Пізніше Центральне телеграфне агентство Кореї інформувало, що влада КНДР розпочала кампанію по друку 12 млн пропагандистських листівок, які згодом будуть поширені в Республіці Корея в світлі погіршення відносин двох країн.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть