Трамп підписав указ проти "цензури" в соцмережах і пригрозив закрити Twitter

Источник: podii.in.ua
Трамп підписав указ проти "цензури" в соцмережах і пригрозив закрити Twitter

Президент США Дональд Трамп підписав указ проти "цензури" у соцмережах. Документ з'явився після того як він висловив невдоволення Twitter за перевірку фактів до двох з його твітів.

Про це Трамп сказав під час брифінгу в Білому домі.

Указ покликаний встановити нове регулювання діяльності соцмереж.

Трамп зазначив, що згідно з частиною 230 закону про порядність у ЗМІ соцмережі в США мали захист від відповідальності, грунтуючись на теорії про те, що вони є нейтральною платформою.

"Я підписав сьогодні виконавчий указ щодо захисту свободи слова, прав громадян США. Соціальні мережі, як Twitter, мали безпрецедентний захист від відповідальності, грунтуючись на теорії про те, що вони є нейтральною платформою", - сказав Трамп.

Він зазначив, що зараз соціальні мережі, замішані в цензурі або політичних діях, більше не будуть мати захист від відповідальності.

Трамп заявив, що перевірки фактів були "редакційними рішеннями" Twitter і є політичною активністю. За його словами, такі дії повинні привести до позбавлення компаній захисту від позовів за контент, який розміщується на їхніх платформах.

Відповідаючи на питання журналістів, Трамп заявив, що допускає можливість закриття Twitter.

"Я перевірю у юристів, необхідно йти в рамках законного процесу. Якщо закриття буде законним, я зроблю це", - сказав Трамп.

У той же час генеральний директор Facebook Марк Цукерберг дистанціював свою компанію від конфлікту президента США і соцмережі Twitter, повідомляє Reuters.

За його словами, у Facebook інша політика, ніж в Twitter.

"Я не думаю, що Facebook або інтернет-платформи взагалі повинні бути арбітрами істини. Я думаю, що це свого роду небезпечна межа, з якою потрібно вирішувати, що є правдою, а що ні", - сказав Цукерберг.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть