Washington Post: розвідка США помітила, що РФ знову допомагає Трампу перед виборами

Источник: podii.in.ua
Washington Post: розвідка США помітила, що РФ знову допомагає Трампу перед виборами

Чиновники розвідки США попередили конгресменів, що Росія втручається у цьогорічна передвиборчу кампанію з метою допомогти Дональду Трампу залишитись президентом на другий термін.

Про це пише Washington Post з посиланням на трьох чиновників, які знають про деталі брифінгу для американських парламентарів, проведеного за зачиненими дверима. Застереження піднімає питання про чесність президентської кампанії. Крім того, виникають сумніви, чи адміністрація Трампа робить належні кроки для боротьби з втручанням, з яким США зіштовхнулися в 2016 році.

Чиновники повідомили виданню про брифінг розвідки на умовах анонімності. Їхня доповідь стосувалася зусиль Росії вплинути на вибори 2020 року й посіяти розкол в американському електораті. Один з членів адміністрації розповів, що новини розлютили Трампа, який скаржився, що демократи використають дезінформацію проти нього. Впродовж свого першого президентського терміну він заперечував висновки розвідувальних управлінь США про втручання Росії у вибори в 2016 році. Американський президент вважав це змовою, націленою підірвати його перемогу.

Видання пише, що брифінг в Комітеті Палати представників з питань розвідки відбувся 13 лютого. Через день Трамп «відчитав» тогочасного директора національної розвідки Джозефа Магваєра. Цього тижня президент США оголосив, що Магваєра замінить на посаді Річард Грінелл. Адже він більш лояльний до Трампа.

Американські розвідувальні агенції кажуть, що Росія втручалася у вибори в 2016 році за допомогою кампаній в соціальних мережах, а також викрадення й публікацію електронних листів Демократичної партії. Вони вважають, що Росія намагалася допомогти кампанії Трампа й посіяти хаос в американському політичному процесі. Спеціальний представник Департаменту юстиції Роберт Мюллер дійшов висновку в своєму розслідуванні, що російське втручання було «широким і систематичним». Однак, він не знайшов злочинної змови між Москвою і виборчим штабом Трампа.

Після нового брифінгу, який провів представник національної розвідки Шелбі Пірсон, республіканські конгресмени виступили проти озвучених висновків, наголосивши, що Трамп був жорстким у ставленні до Росії. Трамп справді схвалив жорсткі економічні санкції проти Москви. Однак, він також постійно позитивно висловлювався про Володимира Путіна й вивів американські війська з регіонів, приміром у Сирії, де Москва змогла заповнити вакуум. Минулого року він заморозив військову допомогу для України, з якою Росія воює. І це рішення зіграло центральну роль в процесі імпічменту.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть