Морська сіль для волосся: як її правильно використовувати і коли цього робити не варто

Источник: podii.in.ua
морська сіль волосся
Морська сіль для волосся: як її правильно використовувати і коли цього робити не варто

Спрей для укладання з морською сіллю – один із найпопулярніших засобів для створення укладки. Ефект мокрого волосся, рухливість і легка недбалість приваблюють багатьох – особливо коли статичні зачіски набридають і йдуть на другий план, поступаючись природності. Одна з найпростіших і найчистіших формул для спрею для укладки – морська сіль і вода з можливими невеликими добавками (наприклад, алое та олій). Але саме головний їхній інгредієнт, морська сіль, став предметом суперечок та обговорень. Чи дійсно такий натуральний продукт може виявитися не таким вже і корисним і негативно позначитися на здоров’ї волосся?

Чому морська сіль може виявитися шкідливою?

Морська сіль абсолютно по-різному впливає на волосся кожного в залежності від конкретного типу. Найкраще вона підходить м’якому, тонкому і прямому волоссю

Цей інгредієнт, як і будь-яка інша сіль, вбирає вологу, висушує волосся. Це її природна особливість, тому щоденне використання може принести до сухості та ламкості волосся. Коли природна волога видаляється, волосся стає набагато грубішим і менш слухняним. Так, густе волосся може стати липким і жорстким, в цьому випадку краще знайти більш м’який і зволожуючий засіб, який ви використовуватимете для укладання.

Ще одна проблема – низькоякісний склад засобів, які ви можете знайти на прилавках у будь-якому супермаркеті (якщо це не спеціалізований салон). У більшості з них міститься спирт, а він негативно позначається на структурі волосся і має жорсткий «шліфуючий» ефект. Відновити баланс вологості допоможуть зволожуючі маски для волосся, незмивний кондиціонер, безсульфатний шампунь або інший засіб, який підходить саме вашому типу волосся.

У вразливому положенні виявляється і пофарбоване волосся, оскільки через постійне використання засобів фарбування текстура вже змінилася, стала більш сприйнятливою до будь-якого засобу для укладання. Не варто забувати і про те, що промивати волосся після морської солі потрібно постійно, а вода і миючі засоби природно швидше знебарвлюють волосся.

Чи може цей засіб бути корисним?

Звичайно, у морської солі є плюси, про які також не варто забувати. Якщо ваше волосся схильне до жирності і часто виглядає сальним, то морська сіль витягне надлишковий жир, який постійно виробляють сальні залози. Об’єм та текстура візуально надають ламким кінчикам «живий» вигляд. Але будьте обережні з кінчиками, які обгоріли на сонці, морська сіль для них абсолютно не підходить .

Ще один безперечний плюс – морська сіль сприяє зростанню волосся, стимулюючи приплив крові до шкіри голови. Взагалі цей засіб вважається одним з найстійкіших, тому, укладаючи волосся таким чином, ви можете не турбуватися про те, що через пару годин від вашої зачіски не залишиться й сліду.

Морську сіль використовують і на другий день після миття волосся, тоді ваше укладання буде виглядати більш структурованим, що позбавить її від несвіжого вигляду. Спрей допомагає видалити надлишки жиру, відокремлюючи пасма волосся один від одного. Головне — не наносити занадто багато засобу, тоді ваше волосся буде виглядати неохайним.

Більше того, до складу входять і корисні речовини: сульфат магнію, хлорид магнію, алое і каолініт, вони допомагають видалити токсини, позбавити від забруднень шкірний покрив і, звичайно, саме волосся. Зокрема алое допомагає запобігти появі лупи і позбутися її.

Тому використовувати морську сіль у міру можна і навіть корисно, але найважливіше — не перестаратися. При невеликих кількостях вона не нашкодить і допоможе досягти бажаного ефекту. Головне, під час укладання розподіляти засіб рівномірно залежно від довжини, типу та результату, якого ви хочете досягти.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть