У Британії голландські огірки спричинили спалах кишкової палички
Спалах кишкової палички O157 у Сполученому Королівстві, де постраждало біля 36 осіб, пов’язаний із продуктами швидкого харчування, що містять імпортні огірки.
Після минулорічного розслідування спалаху шігського токсину, що виробляє кишкову паличку, їжа швидкого харчування певної мережі ресторанів, стала предметом уваги. Вона була виготовлена із отруєних огірків з Нідерландів. Люди хворіли з початку до середини серпня 2020 року.
Дослідники з Міжнародного журналу інфекційних хвороб заявили, що їхні результати надають додаткові докази того, що предмети салату є важливим фактором спалаху STEC.
Загалом у 29 підтверджених випадках повідомлялося про вживання огірка вдома або поза ним, або продуктів швидкого харчування, що містили огірок, курку, салат та соус.
Інгредієнти підозрюваного продукту швидкого харчування були протестовані за два дні до того, як партію огірків викинули, але забруднення STEC виявлено не було. Одинадцять зразків з закладів швидкого харчування та однієї продовольчої точки, про які повідомив пацієнт, включаючи подрібнений салат, огірок та паніровку / попередньо зварену курку, дали негативний результат на E. coli O157.
До найбільш залучених ресторанів мережі постачальником був один розподільчий центр у Мідленді. Огірок, переданий ресторанам через цей сайт, був вирощений у Нідерландах корпорацією з 11 виробників та розповсюджений у Великобританії та інших європейських країнах. П’ятнадцять країн повідомили, що останнім часом не спостерігали збільшення споріднених штамів кишкової палички.