Туристки-мусульманки масово скуповують українські вишиванки

Источник: podii.in.ua
туристи вишиванки
Туристки-мусульманки масово скуповують українські вишиванки
Ісламська релігія забороняє жінкам самовиражатися за допомогою одягу. При цьому їхнім канонам відповідає традиційне українське вбрання. Цього року, після того, як відкрили прямий рейс із Саудівської Аравії до Києва, туристки-мусульманки почали активно скуповувати наші етнічні вишиванки та сукні.

Про це пише obozrevatel.com, чия кореспондентка поспілкувалася із представниками львівських магазинів, де продають український національний одяг.

У магазині «Галичанка» консультантка Галина підтвердила популярність українського вбрання серед мусульманок: «Їх найбільше приваблюють сукні. Вони можуть взяти одразу 6-7 нарядів, не приміряючи. Навіть на ціну не дивляться. Тільки питають розмір. Обов'язково має бути довгий одяг білого або яскравого кольору з довгими рукавами. З візерунків найбільше приваблює квітковий. Я чула, що вони ходять у такому одязі лише вдома. Їм забороняють традиції носити на вулиці речі із яскравими елементами».

Артем, консультант магазину «Арт-Лев», також стверджує, що національний одяг України імпонує жінкам, які сповідують іслам: «До нас часто приходять українки, які вийшли заміж за мусульманина і взяли іншу віру. Вони купують одяг для всієї родини (для чоловіка, для себе і дітей) або в подарунок. Частіше обирають бавовняні або лляні сорочки з довгими рукавами, а також із машинною або ручною вишивкою. Якщо це подарунок для єгиптян – беруть сорочки з коротким рукавом. Темні речі взагалі не замовляли жодного разу. Тільки світлі. Також ми іноді поставляємо товар до Арабських Еміратів, тому що у нас замовляють в інтернет-магазині».

Що українки, що мусульманки віддають перевагу традиційному одягу з натуральних тканин (бавовна чи льон): такі речі пропускають повітря і дають тілу дихати, завдяки чому немає дискомфорту.

У бутику «Галерея вишиванок» консультантка Тетяна прокоментувала інформацію про мусульманок так: «Ці дівчата захоплюються натуральним одягом із ручною вишивкою. Адже в таких вбраннях не спекотно, комфортно і немає жорстких контактів із тілом. Машинна вишивка жорсткіша, тому вони вибирають м'якіші вироби. Мусульманки купують довгі сукні або сорочки з довгими рукавами та без декольте. В основному, це одяг монохромних відтінків. Цікаво те, що дівчата, які сповідують іслам, купують вишиванки частіше, ніж українки».

Фасон має бути практичним – не сковувати рухів. Що українки, що мусульманки віддають перевагу традиційному одягу з натуральних тканин (бавовна чи льон): такі речі пропускають повітря і дають тілу дихати, завдяки чому немає дискомфорту. У кожному з етностилів є монохромне вбрання-оверсайз, що покриває ступні та гомілки.

І хоча традиційний український одяг – маркер національної ідентичності – це не заважає мусульманкам оновлювати вишиванками власний гардероб.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть