У київській мечеті заборонили вакцинацію AstraZeneca: названа причина

Источник: podii.in.ua
AstraZeneca
У київській мечеті заборонили вакцинацію AstraZeneca: названа причина

У столичній мечеті Ар-Рахма запрацював центр вакцинації проти COVID-19. Однак тим, хто прийняв рішення там зробити щеплення, слід врахувати, що в переліку вакцин одна буде відсутня.

Імам мечеті Хасан Ахатов підтвердив, що центр буде відкритий не тільки для парафіян, а й для всіх охочих вакцинуватися. Зробити щеплення в центрі можна всіма наявними в Україні вакцинами, крім виробництва компанії AstraZeneca.

"Враховуючи релігійні особливості ісламу, ми знаємо, що є деякі речовини, які заборонені. Тому у нас є різні вакцини, крім AstraZeneca – в її складі етиловий спирт, тому ми не дозволяємо її використовувати. Інші – є", – пояснив Імам.

Центр вакцинації працює щодня з 9: 00 до 16: 00 за адресою вулиця Лук'янівська, 46. Вакцинуватися тут зможуть всі охочі від 18 років, а також підлітки старше 12 років за умови наявності у них всіх щеплень згідно з календарем профілактичних щеплень.

Отримати щеплення можна за попереднім записом в медичній онлайн-системі Helsi або приходити без запису.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть