Українці щорічно споживають 300 тис тонн цитрусових
За даними статистики, українці щорічно споживають до 300 тисяч тонн цитрусових – лимонів, апельсинів, мандаринів. 70% від цієї кількості складають тропічні фрукти турецького походження. Про це повідомляє Адміністрації морських портів України на своїй сторінці у Facebook.
Сезон завозу фруктового імпорту на лінії “Одеса-Зонгулдак-Одеса” зазвичай триває 6 місяців – з жовтня до березня. Пік завозу припадає на передноворічні свята.
Холодильник в Одеському порту введено в експлуатацію в 1951 році. На початку 2000-х рр. об’єкт пройшов модернізацію. Наразі він один з найбільших в Україні.
Має в своєму розпорядженні камери для режимного зберігання продуктів загальною площею 14 тис. кв. м. Щорічний вантажообіг – 150-200 тис. тонн (банани, цитрусові, риба морожена, м’ясопродукти тощо), йдеться у повідомленні.