Ілон Маск розповів, скільки коштує відправка людини на Марс

Источник: podii.in.ua
Ілон Маск
Ілон Маск розповів, скільки коштує відправка людини на Марс

У 2,5-годинному інтерв’ю Маск розповів про штучний інтелект, криптовалюту, освоєння космосу та інше. Зокрема, мільярдер назвав ціну польоту людини на Марс.

В інтерв’ю Ілон Маск згадав, що для здійснення висадки людини на Марс знадобиться 5 років у кращому випадку та 10 років у гіршому. Starship, найскладніша і найдосконаліша ракета в історії, за словами Маска, вже пройшла статичні вогневі випробування. Перший політ планується здійснити до березня.

Можливо, політ буде трохи відкладено, тому що SpaceX регулярно вносить інженерні та конструктивні зміни до ракети. Основна причина — спроба здешевити доставку людей та вантажу. Як сказав Ілон Маск, якщо вони вирішать почати доставляти людей на Марс зараз, це коштуватиме понад 1 трильйон доларів.

Проте команда має й інші проблеми, які потрібно вирішити, крім зниження цін на «вартість доставки тонни вантажу» на Starship. Як відомо, Маск планує заснувати самоокупні міста на Червоній планеті. І це коштуватиме трильйони. Але Маск має конкретний план: він хоче побудувати колонію, використовуючи підземні гідропонні ферми, що працюють на сонячній енергії, для вирощування їжі.

Гідропоніка – це метод вирощування рослин у штучно створених середовищах без використання ґрунту. У таких умовах сільськогосподарські культури одержують усі необхідні хімічні речовини та елементи з особливого живильного розчину.

Якщо все піде за планом, Маск і його команда побудують 1000 ракет Starship і доставлять на Марс мільйон людей, відправляючи по три ракети на день.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть