Вчені створили незвичайні веганські яйця
Світовий ринок веганських, вегетаріанських продуктів та інших замінників продукції тваринного походження стрімко зростає. Популярними стають не лише штучне м’ясо чи рослинне молоко, а й замінники яєць.
Більшість штучних яєць на ринку – це порошкоподібні продукти. Утім, з’являються альтернативи, які за текстурою більше нагадують натуральні курячі яйця. Так, канадська компанія Nabati Foods нещодавно презентувала рідкий рослинний замінник яєць.
Новий продукт створено на основі гороху та інших рослинних компонентів. Рідка форма дозволяє використовувати веганські яйця не лише для приготування омлетів, а й для випікання печива, булок та інших страв.
“Смак і текстура рослинних яєць максимально наближені до справжніх. Найскладнішим під час розробки продукту було не отримати правильний аромат, а досягти потрібної текстури, особливо коли продукт являє собою рідке яйце на рослинній основі, яке готується так само, як і звичайне яйце. Нам вдалося розробити продукт, який дійсно за текстурою схожий на натуральні яйця, незалежно від того, готуєте ви омлет або випікаєте, ви отримаєте той самий результат, що і з продуктом тваринного походження”, – говорить Ахмад Йехей, генеральний директор Nabati Foods.
Кожна порція рідких яєць з гороху містить 90 кілокалорій, нульовий рівень холестерину, 6 г білка та 2 г клітковини. Продукт також містить багато вітаміну А, вітаміну Е, рибофлавіну, ніацину, вітаміну В12 та інших корисних речовин. Для порівняння: в 1 курячому яйці міститься 75 кілокалорій, 7 грамів білка, 5 грамів жиру та 1,6 грамів насичених жирів, залізо, вітаміни та мінерали.