Байден і Макрон обговорили телефоном шляхи розвитку співпраці Вашингтона і Парижа

Источник: podii.in.ua
Макрон Байден
Байден і Макрон обговорили телефоном шляхи розвитку співпраці Вашингтона і Парижа

Президенти США і Франції Джо Байден і Емманюель Макрон у п'ятницю в телефонній розмові обговорили ситуацію в африканському регіоні Сахель, а також співробітництво двох країн в Індо-Тихоокеанському регіоні, інформує Білий дім.

У повідомленні Білого дому зазначається, що глави двох держав також обговорили посилення і ефективність оборонних систем в Європі.

Президент США Байден висловив надію на зустріч з Макроном, яка повинна відбутися в Римі пізніше в жовтні. На ній планується продовжити обговорення шляхів співпраці між США і Францією і спільних відповідей на виклики, що виникають, зазначають у Білому домі.

У вересні президент США Джо Байден, прем'єр-міністри Австралії Скотт Моррісон і Великої Британії Борис Джонсон оголосили про створення нового тристороннього партнерства в сфері безпеки - AUKUS. Першою великою ініціативою AUKUS стане будівництво атомних підводних човнів для Австралії. Це передбачає відмову Канберри від контракту на будівництво підводних човнів з французькою компанією Naval Group на суму, за різними даними, від $60 млрд до $90 млрд.

Це викликало різку негативну реакцію Франції, яку підтримав Євросоюз.

Після оголошення про угоду Париж відкликав своїх послів з Вашингтона і Канберри.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть