Сенат США ухвалив оборонний бюджет з $300 мільйонами підтримки для України

Источник: podii.in.ua
Сенат США ухвалив оборонний бюджет з $300 мільйонами підтримки для України
Сенат США слідом за Палатою представників ухвалив законопроєкт про політику та бюджет у сфері оборони NDAA-2022, який передбачає виділення на оборонні потреби 768,2 мільярда доларів, а також містить положення про підтримку України та стримування РФ.

Голосування у верхній палаті Конгресу США відбулося в середу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Загалом 89 законодавців підтримали законопроєкт, десятеро висловилися проти.

Оборонний бюджет цього року розглядався незвично довго через низку суперечностей, які виникли серед законодавців.

Документ передбачає виділення $740 мільярдів безпосередньо на потреби Пентагону, що перевищує на $25 мільярдів запит, поданий спочатку президентом Джо Байденом. Решта коштів виділятиметься на супутні програми, які визначатимуть, зокрема, оборонну політику США за кордоном.

Серед інших положень NDAA-2022 передбачає виділення наступного року Україні оборонної допомоги на суму $300 мільйонів. Водночас документ не містить поправки щодо запровадження обов’язкових санкцій проти російського проєкту Nord Stream 2, яка була затверджена Палатою представників.

З бюджету США буде витрачено $4 мільярди на Європейську ініціативу стримування, спрямовану на протидію російській агресії, а також $150 мільйонів на співробітництво у сфері безпеки з регіоном Балтії.

Крім того, документ продовжує обмеження для співпраці між США і Росією у військовій сфері, забороняє виділяти будь-які засоби або провадити діяльність, яка визнаватиме суверенітет РФ над українським Кримом.

У законопроєкті також міститься норма, яка зобов’язує міністра оборони США й державного секретаря надавати регулярні звіти Конгресу про операції та кампанії впливу Росії, спрямовані проти союзників і партнерів США. Уряд має також звітувати про заходи протидії такій діяльності РФ.

Як повідомлялося, для того, щоби закон набув чинності, обидві версії документа, ухвалені в нижній та верхній палатах Конгресу, мають бути формально узгоджені, відіслані для затвердження в Білий дім та підписані президентом США.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть