Компанія Volvo розробила рекомендації щодо безпеки дітей у автомобілях

Источник: podii.in.ua
Volvo Cars
Компанія Volvo розробила рекомендації щодо безпеки дітей у автомобілях

Volvo Cars, лідер у галузі автомобільної безпеки, виявила найпоширеніші помилки у перевезенні дітей в автомобілях. На основі досліджень 7000 реальних випадків ДТП із дітьми віком від 0 до 15 років, компанія розробила ряд рекомендацій щодо їхньої безпеки.

Немовлята та маленькі діти – особливо тендітні пасажири. Їх безпечному перевезенню необхідно приділяти особливу увагу. Наприклад, якщо немовля або дитина страждають від черепно-мозкових травм, це часто спричиняє пошкодження головного мозку, яке набагато серйозніше, ніж травми обличчя. Це відбувається тому, що голова дев'ятимісячної дитини становить 25% від його загальної ваги. Для порівняння: голова дорослого становить всього 6% від загальної маси тіла.

 

Належне використання засобів безпеки для дитячих перевезень знижує ймовірність або полегшує наслідки травмування у ДТП. Одна з найчастіших помилок – перевезення немовлят та дітей на руках або у кріслах, які не відповідають віку або росту/вазі дитини. Так, за даними досліджень партнера Volvo, шведської страхової компанії Folksam, ризик для маленької дитини серйозно травмуватися у кріслі, що встановлене по напрямку руху авто, в п'ять разів вище, ніж коли крісло встановлене проти напрямку руху. 

 

Саме тому Volvo Cars наголошує на необхідності правильного використання засобів безпеки для дітей. Для цього було розроблено ряд рекомендацій: 

  • До досягнення дитиною 4-річного віку дитяче крісло має бути встановлене проти напрямку руху автомобіля. 
  • Увага має бути приділена використанню подушки безпеки при перевезенні дітей на передньому пасажирському сидінні. Якщо дитина перевозиться у кріслі, встановленому проти напрямку руху автомобіля, подушку безпеки необхідно вимкнути. 
  • Важливо правильно використовувати і ремінь безпеки для дітей. Діагональну частину ременя необхідно поміщати через плече дитини, а не під рукою. Горизонтальна частина повинна проходити через верхню частину стегон дитини, а не через живіт. 

Вже понад півсторіччя Volvo турбується про встановлення якісних засобів пасивної безпеки у своїх автомобілях для водія та пасажирів будь-якого віку. Нещодавно компанія відзначила 60-річчя з моменту створення триточкового ременя безпеки в автомобілях. 

 

Тестувати дитячі крісла, обернені проти напрямку руху, Volvo розпочала у 1964 році. Крісло розробив Бертіль Алдман, професор Технічного університету Чалмера у Гетеборзі (Швеція). На створення його надихнули тогочасні сидіння астронавтів. Розробка тестувалась у моделі Volvo PV444, а вже через 8 років компанія представила перше дитяче крісло, яке встановлювалось проти напрямку руху. Воно розподіляло силу удару при зіткненні, що знижувало ймовірність серйозних ушкоджень. 

 

У 1990 Volvo представила дитяче крісло, інтегроване в задні пасажирські сидіння. Це нововведення замінило необхідність додаткового устаткування для дитини та поліпшило комфорт в авто. Дитячі крісла Volvo розроблені з урахуванням ваги немовлят та маленьких дітей. Створені на 80% з натуральної вовняної тканини, вони встановлюються в автомобілі за допомоги кріплень ISOFIX та роблять перевезення дітей більш зручним і безпечним.

У 2014 Volvo створила надувне крісло для дітей, яке важить всього 5 кг, тому його можна взяти як ручну поклажу в літак. Також Volvo розробила рекомендації з використання різних видів дитячих сидінь для пасажирів різної ваги та віку. 

 

«Volvo приділяє особливу увагу перевезенню дітей в автомобілях: захисту голови, хребта, розподілу сили удару при можливих зіткненнях, тощо. Закликаємо усіх батьків відповідально ставитися до вибору дитячих крісел та правильного використання ременів безпеки для дітей різного віку», – прокоментував Артем Ткаченко, комерційний директор Volvo, ТОВ «Віннер Імпортс Україна, Лтд».

Детальніше про рекомендації Volvo щодо безпеки дітей в автомобілі можна дізнатися за посиланням https://assets.volvocars.com/uk-ua/~/media/row/ukraine/documents/pdf/volvo-jul2016-child-safety-brochure.pdf

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть